Грилован толстолоб със зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В купа се смесват всички сухи подправки (черен пипер, бял пипер, сол, риган). Към подправките се добавят пресования чесън и зехтин. Получената смес се разбърква добре.
-
С тази смес рибата се намазва от двете страни. Котлетите се оставят да поемат аромата на подправките за 5-10 минути.
-
Междувременно грил тигана се загрява и се поставят нарязаните на ивици моркови и лука. Пекат се от двете страни за по 2 минути и се махат от тигана.
-
По същия начин се грилова и рибата от двете страни.
-
Фурната се загрява на 200 С.
-
Рибата и зеленчуците се преместват в огнеупорен съд или тавичка, покриват се с алуминиево фолио и се пекат 15 минути.
-
Рибата се сервира топла. Украсява се с листа босилек.