Говеждо по бургундски
минути
порции
сложност
Съставки
- 750 г говеждо филе
- 3 с.л. олио
- 1 кг лук кромид стар
- 6 бр. дафинов лист
- 250 мл вино червено
- 200 мл сметана течна
- 1 с.л. горчица
- 1 бр. бульон телешки кубче
- 1 ч.л. сол
- 2 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Месото се запържва и се овкусява със сол и пипер.
-
Лука се обелва и нарязва. Добавя се към месото заедно с дафиновите лист. Запържва се и постепенно се добавя виното.
-
Захлупва се и се вари за 90 минути.
-
Когато месото е готово се изважда, увива се във фолио и се запазва топло.
-
Сметаната и горчицата се добавят към соса от месото и се разбърква, докато се получи хомогенна смес. Подправя се с пипер и сол. Добавя се разтворения бульон и се оставя да поври.
-
Месото се нарязва на филийки и се сервира залято с лучения сос.
-
Сервира се с картофи соте.