Начало > Основни ястия > Говеждо по бургундски

Говеждо по бургундски

Говеждо по бургундски|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 750 г говеждо филе
  • 3 с.л. олио
  • 1 кг лук кромид стар
  • 6 бр. дафинов лист
  • 250 мл вино червено
  • 200 мл сметана течна
  • 1 с.л. горчица
  • 1 бр. бульон телешки кубче
  • 1 ч.л. сол
  • 2 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. Месото се запържва и се овкусява със сол и пипер.

  2. Лука се обелва и нарязва. Добавя се към месото заедно с дафиновите лист. Запържва се и постепенно се добавя виното.

  3. Захлупва се и се вари за 90 минути.

  4. Когато месото е готово се изважда, увива се във фолио и се запазва топло.

  5. Сметаната и горчицата се добавят към соса от месото и се разбърква, докато се получи хомогенна смес. Подправя се с пипер и сол. Добавя се разтворения бульон и се оставя да поври.

  6. Месото се нарязва на филийки и се сервира залято с лучения сос.

  7. Сервира се с картофи соте.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?