Начало > Десерти > Фунийки

Фунийки

Фунийки|escape
90
x1
1
90
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Яйцата и 200 г захар се разбиват с тел и към тях се добавят олиото и киселото мляко с угасена в него амонячна сода.

  2. Разбърква се добре.

  3. Започва да се добавя брашно, докато стане тесто, подходящо за точене.

  4. Тестото се разделя на 2 части и всяка се точи с дебелина половин см. Нарязва се на тънки лентички, като всяка една се увива около формичка за фунийка. 

  5. Пекат се в тава, намазана с олио и поръсена с брашно. След като са изпечени, фунийките се отделят от формичките, нареждат се в друга тава изправени и се започва пълненето им с крем.

  6. Може да се използва обикновено нишесте. Друг вариант за крем е течен шоколад, разбит със заквасена сметана и разбъркани с прясно мляко.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?