За приготвянето на тестото, яйцата и захарта се смесват в купа и се разбиват с телена бъркалка. Към тях се добавят 250 мл прясното мляко и маслото.
Брашното се пресява с бакпулвера. Добавя се към течните съставки и се замесва меко тесто.
Тестото се разделя на две равни части. Всяка част се разточва на правоъгълник, чиято дебелината трябва да бъде около 5 мм. От правоъгълниците се изрязват ленти с широчина 2 см.
Металните фунийки се намазват с разтопено масло. Като се започне от острия край на металната фунийка, лентите тесто се навиват спираловидно, като краищата им се застъпват, а острата част се притиска добре за да не се образува дупка.
Цялата повърхност на тестото се намазва с леко разбит белтък и фунийките се подреждат в тава върху хартия за печене.
Пекат се в предварително нагрята фурна на 180°C за 35 минути, или докато придобият златист цвят на повърхността.
След като се извадят от фурната, се оставят в тавата да се охладят за няколко минути докато е възможно металните фунийки да се хваната с ръка и се извадят от тях. Тестените фунийки се оставят да се охладят напълно преди да се напълнят.
За пълнежа се изпозлват готови сухи кремове, които са вкусни, лесни за приготвяне и спестяват време. Подготвят се две купи. В едната се изсипва еклеровия крем, а в другата – крем тирамису. Добавят се необходимото количество прясно мляко или вода и се разбиват с миксер до пухкав сняг. Оставят се малко да стегнат.
Охладените тестени фунийки се напълват с крем и се оставят по възможност подпрени вертикално, за да не изтече кремът, докато престояват.
Когато престоят известно време, част от крема попива в тестото и това оставя следа, като се вижда хлътване в отвора на фунийката. Може да се допълни с още крем.
В купа се изсипват смлените орехи, в друга - какаото. Фунийките се потапят внимателно от към страната на крема.