Начало > Десерти > Фунийки с еклеров крем и тирамису

Фунийки с еклеров крем и тирамису

Фунийки с еклеров крем и тирамису|escape
90
x1
1
90
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За приготвянето на тестото, яйцата и захарта се смесват в купа и се разбиват с телена бъркалка. Към тях се добавят 250 мл прясното мляко и маслото.

  2. Брашното се пресява с бакпулвера. Добавя се към течните съставки и се замесва меко тесто.

  3. Тестото се разделя на две равни части. Всяка част се разточва на правоъгълник, чиято дебелината трябва да бъде около 5 мм. От правоъгълниците се изрязват ленти с широчина 2 см.

  4. Металните фунийки се намазват с разтопено масло. Като се започне от острия край на металната фунийка, лентите тесто се навиват спираловидно, като краищата им се застъпват, а острата част се притиска добре за да не се образува дупка.

  5. Цялата повърхност на тестото се намазва с леко разбит белтък и фунийките се подреждат в тава върху хартия за печене.

  6. Пекат се в предварително нагрята фурна на 180°C за 35 минути, или докато придобият златист цвят на повърхността.

  7. След като се извадят от фурната, се оставят в тавата да се охладят за няколко минути докато е възможно металните фунийки да се хваната с ръка и се извадят от тях. Тестените фунийки се оставят да се охладят напълно преди да се напълнят.

  8. За пълнежа се изпозлват готови сухи кремове, които са вкусни, лесни за приготвяне и спестяват време. Подготвят се две купи. В едната се изсипва еклеровия крем, а в другата – крем тирамису. Добавят се необходимото количество прясно мляко или вода и се разбиват с миксер до пухкав сняг. Оставят се малко да стегнат.

  9. Охладените тестени фунийки се напълват с крем и се оставят по възможност подпрени вертикално, за да не изтече кремът, докато престояват.

  10. Когато престоят известно време, част от крема попива в тестото и това оставя следа, като се вижда хлътване в отвора на фунийката. Може да се допълни с още крем.

  11. В купа се изсипват смлените орехи, в друга - какаото. Фунийките се потапят внимателно от към страната на крема.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?