Начало > Основни ястия > Филе от риба меч с песто

Филе от риба меч с песто

Филе от риба меч с песто
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пестото се приготя, като в блендер се слагат босилекът, чесънът, корите и изцедените сокове от лимона и портокала, по една малка лъжичка сол и пипер. Разбива се, докато се получи песто. Добавя се и една лъжица зехтин, докато блендерът работи, за да се стане сместа гладка.

  2. Прехвърля се в купичка с пармезана и се разбърква добре.

  3. Двете страни на стековете се намазват с останалите зехтин, сол и пипер и се приготвят на оребрен тиган на средна температура.

  4. Стековете се гриловат по 4-5 минути от всяка страна.

  5. Рибата се сервира в плато, като преди това стековете се намазват с цитрусовото песто.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?