Фетучини с лют пипер кайен
минути
порции
сложност
Съставки
- 360 г феточини, паста
- 2 бр. червени чушки
- 2 ск. чесън стар
- 2 щипка кайен
- 200 г сметана квасена
- 160 мл бульон пилешки
- 100 г пармезан
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Дълбок тиган с подсолена вода се слага на котлона и се оставя да заври. Пастата се слага и се сварява. Готви се 8-10 минути, трябва да остане алангле, след това водата се отцежда.
-
През това време се намазнява леко тиган и се запържват чушките, нарязани на жулиени, чесъна и кайена за около 4 минути.
-
Добавят се бульона и сметаната, оставя се без капак за 5 минути на котлона.
-
Соса се маха от огъня и се слага сиренето.
-
Пастата се полива със соса, поръсва се със сол и пипер.
-
Сервира се веднага.