Начало > Десерти > Джинджифилов кекс

Джинджифилов кекс

Джинджифилов кекс |escape
60
x12
1
60
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маста се разбива заедно със захарта, докато побелее. Добавят се яйцата едно по едно.

  2. Прибавя се брашното, смесено с бакпулвера. Разбърква се и се сипват прясното мляко и настърганата кора от лимон.

  3. Добавят се ситно нарязаните захаросани плодове - джинджифил, портокалови корички и други.. Разбърква се с лъжица.

  4. Сипва се във форма и се пече 45 минути на 180 С.

  5. Глазура - шоколада и сметаната се разтапят на водна баня и кекса се залива.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?