Джинджифилов кекс



минути

порции

сложност
Съставки
- 50 г бял шоколад
- 100 г захаросани плодове
- 1 пак. бакпулвер
- 3 бр. яйца
- 200 г захар
- 220 г брашно тип 500
- 50 мл сметана течна
- 200 с.л. мас
- 1 ч.л. лимонова кора
- 2 с.л. краве прясно мляко
Начин на приготвяне
-
Маста се разбива заедно със захарта, докато побелее. Добавят се яйцата едно по едно.
-
Прибавя се брашното, смесено с бакпулвера. Разбърква се и се сипват прясното мляко и настърганата кора от лимон.
-
Добавят се ситно нарязаните захаросани плодове - джинджифил, портокалови корички и други.. Разбърква се с лъжица.
-
Сипва се във форма и се пече 45 минути на 180 С.
-
Глазура - шоколада и сметаната се разтапят на водна баня и кекса се залива.