Джинджифилов кекс
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/5.png)
![Джинджифилов кекс |escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4518.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 50 г бял шоколад
- 100 г захаросани плодове
- 1 пак. бакпулвер
- 3 бр. яйца
- 200 г захар
- 220 г брашно тип 500
- 50 мл сметана течна
- 200 с.л. мас
- 1 ч.л. лимонова кора
- 2 с.л. краве прясно мляко
Начин на приготвяне
-
Маста се разбива заедно със захарта, докато побелее. Добавят се яйцата едно по едно.
-
Прибавя се брашното, смесено с бакпулвера. Разбърква се и се сипват прясното мляко и настърганата кора от лимон.
-
Добавят се ситно нарязаните захаросани плодове - джинджифил, портокалови корички и други.. Разбърква се с лъжица.
-
Сипва се във форма и се пече 45 минути на 180 С.
-
Глазура - шоколада и сметаната се разтапят на водна баня и кекса се залива.