Дърпана баница със заливка
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг брашно тип 500
- 1 ч.ч. вода
- 1 щипка сол
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 6 бр. яйца
- 200 г сирене краве
- 100 мл олио
Начин на приготвяне
-
От брашното, содата, солта и водата се замесва меко тесто. Тестото се разделя на топчици, които се посипват с брашно, завиват се с кърпа и се оставят на топло за 15-20 минути.
-
Мазнината се сгорещава. Взима се една от топките, потапя се в олиото и се разтегля на кръг с диаметър на тавата, в която ще се пече баницата.
-
Дъното на тавата се намаслява и корите започват да се редят, като между тях се слага от плънката от натрошено сирене и разбити 3 яйца. Покрива се с последната кора и се залива с останали разбити яйца.
-
Пече се в умерена фурна до готовност.