Доматена крем супа с червен лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 глави червен лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 2 моркова
- 5 домата
- 2 кубчета бульон
- 2 г захар
- 1 ч.л. сол
- 1 к.л. черен пипер
- 5 с.л. сметана
Начин на приготвяне
-
Лукът и чесънът се почистват и нарязват. Запържват се в зехтин до омекване.
-
Морковите се почистват и нарязват, след което се добавят към лука и чесъна.
-
Добавят се около 80 мл вода и се задушава за 8-10 минути. Разбърква се внимателно, като се следи да не загори лукът.
-
Доматите се измиват и обелват. Нарязват се и се добавят към морковите, лука и чесъна.
-
Добавят се още около 200 мл гореща вода и бульоните се разтварят. Всичко се оставя да къкри до готовност на доматите.
-
Добавят се захар, сол и черен пипер на вкус и се пасира.
-
Добавя се сметана, разбърква се внимателно и се сервира.