Начало > Тестени > Домашни франзели

Домашни франзели

Домашни франзели|escape
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в хладката вода със захарта и се оставя да шупне.

  2. Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя да втаса 30 минути. Разделя се на 2 части. Първата се разточва на правоъгълник, нарязва се на 3 широки ленти и всяка се усуква на фитил. Нареждат се в намаслена тава или върху хартия за печене.

  3. Втората част се разделя на 3 топчета. Всяко се оформя на дълъг фитил, срязва се през средата и се усуква като въже. Нареждат се и те в тавата и се оставят 10 минути, намазват се леко с разтопено масло и се поръсват със семена, може и без тях по желаете.

  4. Пекат се в умерена фурна 180 С до зачервяване, като във фурната се поставя паничка с вода, така франзелките стават по-меки и вкусни. Изваждат се и се намазват отново с малко масло.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?