Начало > Десерти > Домашен марципан

Домашен марципан

Домашен марципан
90
x1
2
90
минути
x1
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Бадемите се накисват в гореща вода за 30 минути. Обелват се и се оставят да изсъхнат, най-добре една вечер по-рано от приготвянето на марципана.

  2. Смилат се в блендер на фино брашно, към което се добавя захарта. Разбърква се внимателно с лъжица.

  3. В смлените бадеми със захар се изсипва сокът от лимон и яйченият белтък. Разбърква се до получаване на хомогенна гъста паста.

  4. Добавя се бадемова есенция и марципановото тесто се размесва върху плот с пудра захар. Ако е прекалено рядко, се добавя още пудра захар, а ако е прекалено гъсто - малко вода.

  5. Марципанът не трябва да е много мек, но трябва да може да се моделира с ръце. Увива се в домакинско фолио и се съхранява на стайна температура.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?