Див заек с гъби и яйца
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 пак. гъби печурки
- 2 бр. яйца
- 2 с.л. мас
- 150 г олио
- 35 бр. подправка за барбекю
- 300 г доматен сок
- 4 бр. зелеви листа
- 1 бр. заек
- 2 гл. лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Заека се измива, обезкостява и нарязва на малки парченца.
-
На дъното на глинен съд се постилат 2 кисели зелеви листа. Върху тях се изсипва месото, добавят се и останалите продукти без маста, като лукът се нарязва на едро. Разбърква се внимателно, за да не се разместят листата отдолу.
-
Прибавя се и маста. Завива се и с другите две листа.
-
Пече се на 220 С за около 2-3 часа.
-
След като се изпече, съда се изважда и се чупят яйцата, и се добавят пържените гъби. Връща се във фурната за малко, само да се забулят яйцата.