Начало > Основни ястия > Див заек с гъби и яйца

Див заек с гъби и яйца

Див заек с гъби и яйца|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 пак. гъби печурки
  • 2 бр. яйца
  • 2 с.л. мас
  • 150 г олио
  • 35 бр. подправка за барбекю
  • 300 г доматен сок
  • 4 бр. зелеви листа
  • 1 бр. заек
  • 2 гл. лук кромид стар

Начин на приготвяне

  1. Заека се измива, обезкостява и нарязва на малки парченца.

  2. На дъното на глинен съд се постилат 2 кисели зелеви листа. Върху тях се изсипва месото, добавят се и останалите продукти без маста, като лукът се нарязва на едро. Разбърква се внимателно, за да не се разместят листата отдолу.

  3. Прибавя се и маста. Завива се и с другите две листа.

  4. Пече се на 220 С за около 2-3 часа.

  5. След като се изпече, съда се изважда и се чупят яйцата, и се добавят пържените гъби. Връща се във фурната за малко, само да се забулят яйцата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?