Киноата се изплаква в сито или гевгир, отцежда се хубаво и се прехвърля в тенджера.
Добавят се 2 ч.ч. вода и се оставя да кипне, след което се покрива и се оставя да покъкри на ниска температура, докато водата се абсорбира. Сваля се от котлона и се разбърква.
Фурната се загрява на 180 ºС. Поставя се хартия за печене върху дъното на тавичка.
В блендер се пюрира бадемовото мляко, фурмите, конопеното семе, ябълковият сок, какаото и солта. Прехвърля се в голяма купа, добавя се киноата и 1/2 ч.ч. бадемово брашно. Сместа се разбърква.
Всичко се слага в подготвената тава, а отгоре се поръсва с още малко бадемово брашно и се пече около час.
След като е готово, се изчаква да се охлади. С помощта на нож се отделят краищата и се обръща върху поднос. Маха се хартията и се нарязва на квадрати.