Начало > Десерти > Черешов пай

Черешов пай

Черешов пай
50
x10
1
50
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купа се сипват всички продукти за тестото, без плодовете и бадемите.

  2. Замесва се тесто с миксер и се разделя на 3 части.

  3. В тортена форма, намазана с масло или покрита с хартия за печене, се разточва и се поставя първата кора.

  4. С втората топка от тестото, след като се разточи, се прави висок ръб по стената на формата. Изсипват се изчистените и изцедени плодове.

  5. Останалата част от тестото се разточва и се поставя "покривка" върху плодовете.

  6. Поръсва се с бадеми и се пече 25 минути на 220 ºС или на 200 ºС с вентилатор.

  7. Сладкишът може да се направи както с пресни, така и със замразени плодове - череши, сливи, кайсии, ябълки и др.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?