Начало > Десерти > Черешов пай с козуначено тесто

Черешов пай с козуначено тесто

Черешов пай с козуначено тесто|escape
75
x1
3
75
минути
x1
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За тестото: Брашното се пресява в дълбок съд. Отделно се разбиват яйцата със захарта и се прибавя ромът.

  2. Прясното мляко се затопля до 35-40 ºС и към него се прибавят маята, солта и една супена лъжица захар.

  3. От вече пресятото брашно се оформя кладенче и в него се изсипват разбитите яйца и млякото с маята.

  4. Меси се до получаването на хомогенна смес.

  5. Маслото се разтопява и се "вкарва" в тестото с месене.

  6. Тестото се разстила и се намазва с масло. Захлупва се и така, докато не свърши цялото масло.

  7. Поставя се в голям съд да втаса, докато не удвои обема си.

  8. Тестото се поставя във форма за пайове и се пълни с вече готовата плънка от череши.

  9. Изрязват се ленти от тестото и се поставят преплетени върху плънката, след кеото се поръсва със захар.

  10. Пече се в предварително загрята на 220 ºС фурна за 10 минути, след което се намалява на 180 ºС и се пече още 30-40 минути.

  11. За плънката: Яерешите се обезкостяват, а ванилията от пръчка се настъргва .

  12. В подходящ съд се поставят черешите заедно със захарта и ванилията. Слагат се на котлона.

  13. Плънката се вари 10 минути, като междувременно се разбърква.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?