Чампурадо
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 ч.ч. вода
- 2 пръчици канела
- 1 анасон
- 1/4 ч.ч. царевично брашно
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 1 парче мексикански шоколад
- 1/2 ч.ч. кафява захар
Начин на приготвяне
-
Водата се кипва в голяма тенджера с двете пръчки канела и анасона.
-
Тенджерата се маха от котлона, слага се капакът и канелата и анасонът се оставят вътре за 10 минути.
-
Брашното, млякото, шоколадът и захарта се смесват.
-
Анасонът и канелата се изваждат и тенджерата се връща на слаб огън на котлона.
-
Сместа се добавя, като непрекъснато се разбърква.
-
Чампурадото е готово, когато шоколадът се разтопи напълно.
-
Разбърква се и се сервира.