Начало > Основни ястия > Бяло пилешко месо със сос

Бяло пилешко месо със сос

Бяло пилешко месо със сос
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 4 бр. пилешко филе
  • 1 глава лук кромид стар
  • 1 бр. бульон пилешки кубче
  • 500 г домати
  • 200 г сметана квасена
  • 4 щипки черен пипер млян
  • 4 с.л. олио
  • 1 с.л. магданоз пресен
  • 1 с.л. див лук

Начин на приготвяне

  1. Пилешкото месо се запържва заедно с едро нарязания лук.

  2. Пилешкият бульон се разтваря в 1 чаена чаша вода и се сипва при месото.

  3. Доматите се настъргват и се добавят, когато водата при пилето е извряла на половина.

  4. След 10 минути се добавят сметаната и черният пипер.

  5. Ястието се сервира, поръсено със ситно нарязан магданоз и див лук.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък