Бяло пилешко месо със сос



минути

порции

сложност
Съставки
- 4 бр. пилешко филе
- 1 глава лук кромид стар
- 1 бр. бульон пилешки кубче
- 500 г домати
- 200 г сметана квасена
- 4 щипки черен пипер млян
- 4 с.л. олио
- 1 с.л. магданоз пресен
- 1 с.л. див лук
Начин на приготвяне
-
Пилешкото месо се запържва заедно с едро нарязания лук.
-
Пилешкият бульон се разтваря в 1 чаена чаша вода и се сипва при месото.
-
Доматите се настъргват и се добавят, когато водата при пилето е извряла на половина.
-
След 10 минути се добавят сметаната и черният пипер.
-
Ястието се сервира, поръсено със ситно нарязан магданоз и див лук.