Начало > Десерти > Бързо сладко от смокини и лук

Бързо сладко от смокини и лук

Бързо сладко от смокини и лук
45
x20
1
45
минути
x20
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Зехтинът се загрява в тиган. Добавя се предварително нарязаният на ситно лук.

  2. Температурата се намалява, покрива се с капак, като от време на време се разбърква. Лукът трябва да се карамелизира хубаво (около 20 минути).

  3. Добавят се нарязаните смокини. Готвят се, докато се размекнат. Добавя се балсамовият оцет и се запържва до изпаряването на всички течности.

  4. Постепенно се прибавя захарта, като се опитва на вкус, докато се постигне желаната сладост.

  5. Подходящо за препечени филийки, крекери и др.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?