Начало > Предястия > Босилкови кюфтенца

Босилкови кюфтенца

Босилкови кюфтенца
30
x3
1
30
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Каймата се замесва с галета, подправки, яйце и се оставя да престои в хладилника.

  2. През това време всички зеленчуци се почистват, измиват и нарязват на кубчета.

  3. Докато мазнината се загрее в дълбок тиган с капак, каймата се изважда и се оформя на малки кюфтенца. Леко се запържват и се вадят, когато вече няма опасност да се разпаднат.

  4. На тяхно място се изсипва първо чесън с лук и се разбърква, малко след това всички останали зеленчуци и се оставят за 3 мин под капак.

  5. През това време доматената паста се забърква с брашното и 500 мл вода.

  6. Към омекналите зеленчуци се добавя червения пипер, веднага след разбъркването се излива сместа с пюрето и брашното и след последно разбъркване се оставя на слаб огън за около 5 минути да къкри.

  7. След изключване на котлона соса си почива още малко на котлона.

  8. Кюфтенцата се сервират със соса.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?