Каймата се замесва с галета, подправки, яйце и се оставя да престои в хладилника.
През това време всички зеленчуци се почистват, измиват и нарязват на кубчета.
Докато мазнината се загрее в дълбок тиган с капак, каймата се изважда и се оформя на малки кюфтенца. Леко се запържват и се вадят, когато вече няма опасност да се разпаднат.
На тяхно място се изсипва първо чесън с лук и се разбърква, малко след това всички останали зеленчуци и се оставят за 3 мин под капак.
През това време доматената паста се забърква с брашното и 500 мл вода.
Към омекналите зеленчуци се добавя червения пипер, веднага след разбъркването се излива сместа с пюрето и брашното и след последно разбъркване се оставя на слаб огън за около 5 минути да къкри.
След изключване на котлона соса си почива още малко на котлона.