Бисквити с парченца шоколад
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 ч.ч. шоколад
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 3 ч.ч. брашно тип 500
- 1 пак. шушулка ванилия
- 2 бр. яйца
- 1/2 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. кафява захар
- 250 г масло
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 190 С.
-
С миксер маслото и захарта се разбиват за 3 минути. Прибавят се яйцата и се разбива до получаване на хомогенна смес.
-
В голяма купа се смесват всички сухи съставки – брашното (реално е 2 ¾ чаени чаши), солта, содата, бакпулвера и ванилията.
-
Бавно се започва прибавяне на маслената смес и шоколада, нарязан на парченца. Бърка се, докато всичко се смеси.
-
Добре е тавичката, в която ще се пече, да е с незалепващо покритие, ако не е, може да се изпекат и върху хартия за печене. Използва се супена лъжица, за да се постави тестото в тавичката. Оставят се поне 5 см разстояние между бисквитите.
-
Бисквитите се пекат за 13-16 минути, докато станат златисти по края.
-
Оставят се да изстинат в тавичката и тогава се преместват. Ако не са достатъчно изстинали, те ще се разпаднат, докато се местят.