С миксер маслото и захарта се разбиват за 3 минути. Прибавят се яйцата и се разбива до получаване на хомогенна смес.
В голяма купа се смесват всички сухи съставки – брашното (реално е 2 ¾ чаени чаши), солта, содата, бакпулвера и ванилията.
Бавно се започва прибавяне на маслената смес и шоколада, нарязан на парченца. Бърка се, докато всичко се смеси.
Добре е тавичката, в която ще се пече, да е с незалепващо покритие, ако не е, може да се изпекат и върху хартия за печене. Използва се супена лъжица, за да се постави тестото в тавичката. Оставят се поне 5 см разстояние между бисквитите.
Бисквитите се пекат за 13-16 минути, докато станат златисти по края.
Оставят се да изстинат в тавичката и тогава се преместват. Ако не са достатъчно изстинали, те ще се разпаднат, докато се местят.