Бели маслени топчета
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. масло
- 1 ч.ч. пудра захар
- 1 щипка сол
- 1 к.л. есенция ванилия
- 2 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.ч. орехови ядки смлени
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 градуса.
-
Разбиват се маслото, ½ ч.ч. от пудрата захар и ванилията.
-
Добавят се брашното, ядките и солта.
-
Тестото се оформя на малки топчета, които се поставят в тава покрита с хартия за печене.
-
Сладките се пекат в загрятата фурна за около 15 минути. Не трябва да се препичат, по-добре е да са леко запечени.
-
Докато топчетата са още топли, се овалват в пудрата захар. След като изстинат, се овалват още веднъж.