Начало > Десерти > Белгийски гофрети

Белгийски гофрети

Белгийски гофрети|escape
80
x8
1
80
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 пак. мая
  • 3 бр. яйчен жълтък
  • 0.75 ч.ч. масло
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1.50 ч.л. сол
  • 2 к.л. есенция ванилия
  • 4 ч.ч. брашно тип 500
  • 3 бр. яйчен белтък
  • 3 ч.ч. краве прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в малка купа с ¼ ч.ч. топло прясно мляко. Оставя се да шупне за 10-тина минути.

  2. В голяма купа се разбъркват жълтъците, ¼ ч.ч. мляко и разтопено масло. С бъркане се прибавят първата смес, захарта, солта и ванилията. Добавят се оставащото количество мляко ( 2 и ½ ч.ч.) и брашното.

  3. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към тестото.

  4. Купата се покрива с прозрачно фолио. Оставя се да си почине до удвояване на обема, за около час.

  5. Гофретника се загрява. Намазнява се с четка и започват да се приготвят гофретите, като се изсипва средно по ½ ч.ч. от сместа за гофрета. Капака се затваря и се пече до покафеняване.

  6. Сервират се докато са топли, със сладко, шоколад или мед.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?