Начало > Тестени > Бейгъл

Бейгъл

Бейгъл|escape
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Топлата вода (2 ч.ч.), маята и 3 с.л. захар се смесват в купата на миксер. Използва се приставката за тесто и се разбъркват около 5 минути и постепенно се добавят 4 ч.ч. от брашното, смесено със солта. Омесва се до хомогенност.

  2. Добавя се още малко брашно (от 1 ч.ч. до 1 ½ ч.ч.), като се разбърква или с ръце, или с дървена лъжица. Трябва да се получи твърдо тесто. Прехвърля се върху набрашнена повърхност и се омесва, докато тестото стане гладко и не лепка. Добавя се колкото брашно е необходимо по време на месеното. Трябва да се има предвид, че тестото за бейгъли е по-тежко и твърдо от това за обикновения хляб.

  3. Дъното и стените на голяма купа се намазняват и в нея се поставя тестото, като се обръща от всички стени, за да се намазни и то. Покрива се и се оставя да втаса до удвояване на обема, около 1 час.

  4. Намазнява се хартия за печене. Тестото се изважда от купата и го „удря“. Разделя се на 12 еднакви парчета. Всяко парче се оформя като топка и се разточва с ръце, подобно на въже, с дебелина 10-15 см. Краищата се съединяват, за да се получи формата на бейгъла. Подреждат се върху намазнения лист, покриват се с чиста кърпа и се оставят да си починат за около 30 минути.

  5. През това време фурната се загрява на 200 С. Още един лист хартия за печене се поръсва с царевично брашно. В масивна тенджера се изсипват 12 ч.ч. вода и се прибавя 1 с.л. захар. Кипва се на котлона. На няколко партиди бейгълите се сваряват в кипящата вода, за не повече от 1 минута.

  6. Изваждат се и горната им част се овалва в топинг по желание, например сусамово семе.

  7. Изпечат се за 5 минути в загрятата фурна, обръщат се и се изпичат за още половин час, или до готовност.

  8. Сервирайте бейгъла, разрязан през средата. Много е вкусен, когато е поднесен с крема сирене.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?