Бананови понички
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 к.л. сол хималайска
- 100 мл олио
- 1 пак. шушулка ванилия
- 30 г пудра захар
- 50 г краве масло
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 3 ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. краве кисело мляко
- 2 бр. яйца
- 1 к.ч. захар
- 4 ч.ч. брашно тип 500
- 1 бр. банани
Начин на приготвяне
-
В купа се пресява брашното. Към него се добавят 1 ч.л. от захарта, содата, бакпулвера и солта и се разбърква добре.
-
Бананът се намачква с вилица, разбърква се с киселото мляко и ванилията. Останалата захар се разбърква с размекнатото краве масло и яйцата до образуване на пухкава смес.
-
Постепенно, с разбъркване, сместа се добавя към брашното. След като брашното поеме яйцата, се изсипва банановата смес. Омесва се лепкаво тесто. Оставя се покрито в хладилник да почине за малко.
-
Тестото се разделя на 2-3 части и всяка се разточва на тънък лист. С метален пръстен или с чаша се отрязват кръгчета.
-
Пържат се в предварително загрято олио. Изваждат се върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
-
Поръсват се с пудра захар и се сервират.