В купа се пресява брашното. Към него се добавят 1 ч.л. от захарта, содата, бакпулвера и солта и се разбърква добре.
Бананът се намачква с вилица, разбърква се с киселото мляко и ванилията. Останалата захар се разбърква с размекнатото краве масло и яйцата до образуване на пухкава смес.
Постепенно, с разбъркване, сместа се добавя към брашното. След като брашното поеме яйцата, се изсипва банановата смес. Омесва се лепкаво тесто. Оставя се покрито в хладилник да почине за малко.
Тестото се разделя на 2-3 части и всяка се разточва на тънък лист. С метален пръстен или с чаша се отрязват кръгчета.
Пържат се в предварително загрято олио. Изваждат се върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.