Ароладо от картофи със спанак (Аржентина)
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Предварително картофите се сваряват и обелват, а спанака се попарва. Поставят се в купа и се пюрират.
-
Добавят се белтъците, млякото, брашното и бакпулвера. Подправя се на вкус и се разбърква хубаво.
-
Фурната се включва на умерена температура.
-
Хартия за печене се намазва с малко масло, поръсва се с галета равномерно и картофената смес се разпределя.
-
Запича се, докато своеобразното картофено пюре покафенее приятно. Изважда се от фурната. Покрива се с чиста кърпа.
-
За пълнежа: в тиган се загрява олиото. Добавят се чесъна и лука, овкусява се с щипка сол. Сотира се 1 минута. Добавя се спанака и се готви 5-6 минути. Поръсва се с царевичното нишесте. Добавят се млякото (100 мл) и сметаната, и се разбърква. Отново се подправя на вкус и се готви до редуциране на сместа.
-
Плънката се нанася върху картофения блат. Навива се на руло и се поставя върху картия за печене.
-
По желание, преди сервиране, може да се полее с доматен сос и да се сложи във фурната за 5 минути.
-
Нарязва се на парчета. Може да се се поднесе със свежа салата.