Начало > Супи > Арменска крем супа от леща и кайсии

Арменска крем супа от леща и кайсии

Арменска крем супа от леща и кайсии
50
x8
1
50
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 с.л. зехтин
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 3 бр. моркови
  • 1 ч.л. кимион
  • 3 ч.ч. леща червена
  • 10 ч.ч. вода
  • 350 г кайсии сушени

Начин на приготвяне

  1. Зехтина се загрява директно в тенджерата, след това се прибавят нарязаните лук и моркови. Сотират се 10-тина минути, добавя се кимиона и се разбърква.

  2. Температурата се намалява и се покрива, оставя се да се задуши за още 10 минути.

  3. Добавя се лещата и се налива достатъчно вода, за да я покрие. Изчаква се да кипне и отново се намаля температурата, като се оставя да се готви за 20 минути, или до пълното омекване на продуктите.

  4. Налива се още малко вода, да се компенсира тази, която е поета от лещата.

  5. Маха се от котлона, добавят се нарязаните кайсии и последното количество вода. Подправя се със сол на вкус, като се внимава да не се прекали. Точното количество е толкова, че да не пречи на аромата на плодовете и зеленчуците.

  6. Пюрира се с помощта на блендер до гладкост. Супата се сервира топла.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?