Начало > Основни ястия > Агнешки котлети с броколи

Агнешки котлети с броколи

Агнешки котлети с броколи
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Цялото парче месо се натърква със смесени сол, риган и черен пипер. Оставя се да се маринова. Месото нарязано на котлети, се слага да се запържи в 1 с.л. олио за 10 минути от двете страни. След това се оставя на 180 С във фурната за 20 минути, докато се приготви гарнитурата.

  2. Карфиола и броколите се сваряват в подсолена вода за 6 минути. Сока от лимона се разбърква с 2 с.л. зехтин и сол. Сварените и изцедени карфиол и броколи се заливат със сместа.

  3. Печените чушки, останалия зехтин, обезкостените маслини и чесъна се пасират.

  4. Котлетите се сервират гарнирани с карфиол и броколи, и приготвения сос.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?