Начало > Десерти > Ягодов пай

Ягодов пай

Ягодов пай|escape
100
x6
2
100
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Тестото се омесва, като брашното се пресява и се прави кладенче.

  2. Посолява се със солта и вътре се прибавят маслото, нарязано на кубчета, пудрата захар и жълтъка.

  3. Омесва се много добре до получаването не еднородна и пухкава смес.

  4. Поставя се в хладилник за 30 минути.

  5. Вече готовото тесто се полага във форма за пай.

  6. За плънката ягодите се нарязват на половина, смесват се със захарта и се разпределят равномерно върху тестото.

  7. Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 40-50 минути.

  8. Преди сервиране, по желание се гарнира с пудра захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?