Унгарска рибена супа
минути
порции
сложност
Съставки
- 750 г филе от хек
- 250 г лук кромид стар
- 3 с.л. олио
- 1 бр. зелени чушки
- 1 бр. червени чушки
- 250 г домати
- 3 с.л. брашно тип 500
- 2 бр. бульон пилешки кубче
- 3 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Филето се нарязва на парчета, които се посоляват и напръскват с лимонов сок. Лука се обелва и нарязва на ситно. Олиото се сгорещява в тенджера и лука се запържва.
-
Чушките се почистват и нарязват на тънки ивици. Обелените домати се нарязват на дребно. Зеленчуците се добавят към лука. Запържват се на слаб огън, после се поръсват с брашното, като непрекъснато се разбъркват.
-
Слага се разтворения в 1 литър вода бульон. Когато заври супата, се оставя да къкри 15 минути.
-
Добавя се рибата, посолява се и се оставя да ври още 10-15 минути.
-
Сервира се топла или леко охладена.