Тирамису
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
От посочените бишкоти се получават две правоъгълни тирамисута, с ширината на самите бишкоти. Можете да се увеличи количеството, ако се цели да се изпълни една тава.
-
Белтъците и жълтъците се разделят. Слагат се в две отделни, метални купи.
-
В белтъците се слага малка щипка сол, а в жълтъците захарта.
-
Белтъците се разбиват на сняг, до степен, в която не могат да паднат при обръщане на купата. Разбиват се и жълтъците, до пълното разтваряне на захарта.
-
В друг съд се разбива сметаната.
-
За крема към захарната смес се добавят сметаната, маскарпонето и белтъците. Разбъркват се, но на ръка, не с миксер, за да не се позволи на въздуха да излезе и кремът да спадне.
-
Марсалата се слага в еспресото.
-
Всяка бишкота се потапя в еспресото и се редят в тава или нисък поднос. Последователността е ред бишкоти, ред крем, ред бишкоти, ред крем.
-
Слага се в хладилника за известно време да се охлади. Преди сервиране се поръсва с какао (количеството е според вкуса).