Начало > Десерти > Тирамису

Тирамису

Тирамису|escape
80
x10
1
80
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

  • 6 бр. яйца
  • 500 г маскарпоне
  • 1 щипка сол
  • 200 г студена сладкарска сметана
  • 100 г захар
  • 400 мл кафе еспресо
  • 50 мл десертно вино "Марсала"
  • 1 к.ч. какао
  • 48 бр. бишкоти

Начин на приготвяне

  1. От посочените бишкоти се получават две правоъгълни тирамисута, с ширината на самите бишкоти. Можете да се увеличи количеството, ако се цели да се изпълни една тава. 

  2. Белтъците и жълтъците се разделят. Слагат се в две отделни, метални купи.

  3. В белтъците се слага малка щипка сол, а в жълтъците захарта.

  4. Белтъците се разбиват на сняг, до степен, в която не могат да паднат при обръщане на купата. Разбиват се и жълтъците, до пълното разтваряне на захарта.

  5. В друг съд се разбива сметаната.

  6. За крема към захарната смес се добавят сметаната, маскарпонето и белтъците. Разбъркват се, но на ръка, не с миксер, за да не се позволи на въздуха да излезе и кремът да спадне.

  7. Марсалата се слага в еспресото.

  8. Всяка бишкота се потапя в еспресото и се редят в тава или нисък поднос. Последователността е ред бишкоти, ред крем, ред бишкоти, ред крем.

  9. Слага се в хладилника за известно време да се охлади. Преди сервиране се поръсва с какао (количеството е според вкуса).

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?