Сочна паста с месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 700 г свинско филе
- 3 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 3 с.л. олио
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 бр. домати консерва
- 100 г сирене Пекорино
- 400 г спагети
- 2 ск. чесън стар
- 3 гл. лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Взима се цяло парче месо. Поръсва се със сол и черен пипер. Месото се изпържва от всички страни и се изважда от тенджерата.
-
В същата мазнина се задушават нарязания чесън и лук. Добавя се доматеното пюре, леко се разбърква и се изсипва консервата домати.
-
Месото се връща в тенджерата.
-
Щом заври сосът се долива 1 л топла вода. Месото се оставя да се готви на тих огън.
-
Готовото месо се изважда и в соса се изсипва пастата, по избор, може и отделно. Ако е необходимо се долива още малко вода и се оставя около 15 мин, докато се свари.
-
Сварената паста се сервира с парче месо, поляти със сос, поръсени с настъргано пекорино или кашкавал.