Сочен кекс с портокал
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Жълтъците се отделят от белтъците. Маслото, 200 г захар, жълтъците и кората от портокала се разбиват с миксер за няколко минути.
-
Брашното, бакпулвера и солта се добавят към маслото.
-
Разбитите на гъст сняг белтъци се добавят постепенно към тестото, с леко разбъркване.
-
Тестото се поставя в тортена форма, покрита с хартия за печене.
-
Пече се 35-40 мин 180 С.
-
Сладкишът се изважда от формата и се надупчва с нож или вилица.
-
Приготвя се сироп сока от 1 портокал, 100 г захар и ликьора, които се разбъркват, докато се разтвори захарта.
-
Топлия кекс се полива със сиропа и се оставя да изстине преди сервиране.