Сладкиш с моркови и орехи
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 ч.ч. брашно
- 2 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. олио
- 4 яйца
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. канела
- 1 щипка сол
- 2,5 ч.ч. моркови
- 1 ч.ч. орехи
-
за глазурата:
- 220 г крема сирене
- 6 с.л. масло
- 200 г пудра захар
- 1 ч.л. шушулка ванилия
Начин на приготвяне
-
В голяма купа се смесва брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта.
-
Разбъркват се добре и се добавя олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно.
-
След това се добавят морковите и счуканите орехи. Сместа се разбърква до хомогенност.
-
Сместа се изсипва в намаслена тавичка и се пече в предварително загрята на 180 градуса, около 45 минути.
-
За глазурата: разбиват се добре крема сиренето и маслото. След това, се добавя бавно пудрата захар и се бърка докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова се добавя ванилията.
-
Сладкиша се покрива с крема и се оставя в хладилник за около 3-4 часа.