Сладкиш с грозде
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 градуса. Форма за печене се намаслява и набрашнява.
-
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.
-
Добавят се разтопеното масло, олиото, млякото и есенцията ванилия. Разбива се добре.
-
Брашното, бакпулвера и солта се пресяват в голяма купа. Добавят се лимоновата и портокаловата кора. Разбърква се.
-
С помощта на лъжица малко по малко брашнената смес се добавя към млечната. Бърка се с дървена лъжица до пълно смесване.
-
Оставя се настрана, за да може брашното да поеме течните продукти.
-
След това ¾ от гроздовите зърна се добавят в сместа. Изсипва се в намаслената форма.
-
Сладкиша се пече 15 минути в загрятата фурна. След това се поръсва с останалото грозде и се пече още 40 минути.