Шоколадов мус с кафе и ягоди
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
С тел се разбъркват жълтъците, захарта, какаото и кафето и се поставят върху тенджера с вряща вода на котлона. Бърка се непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват.
-
Добавя се начупения на парченца шоколад и се разбърква до разтопяването му, като се внимава да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен.
-
Оставя се да се охлади. Добре охладената сметана се разбива на пухкав крем и внимателно се смесва и разбърква с шоколадовата основа.
-
Мусът се изсипва в купички и се оставя на студено в хладилника да стегне.
-
Преди сервиране се гарнира с пресните ягоди.