Начало > Предястия > Предястие с калмари

Предястие с калмари

Предястие с калмари|escape
15
x2
1
15
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 с.л. рибен сос
  • 1 к.л. сол
  • 1 бр. лимон
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 стр. копър пресен
  • 100 г гъби печурки
  • 1 бр. зелени чушки
  • 1 стр. лук кромид пресен
  • 1 бр. домати
  • 1 бр. моркови
  • 1 бр. люти чушлета
  • 1 гл. лук червен
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 260 г калмари

Начин на приготвяне

  1. Зеленчуците - бял и червен лук, моркова, гъбите, чушките и домата се нарязват на едро. Задушават се за 5 минути.

  2. Изчистеният и измит калмар се нарязва на тънки кръгчета и се прибавя към зеленчуците. Готви се само 2 минути.

  3. Сипва се в купа, залива се със сока от лимона и рибения сос. Разбърква се, поръсва се със ситно нарязан зелен лук и копър. 

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?