Пене с пармезан, песто и чери домати
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г пене
- 3 с.л. зехтин
- 20 мл течна сметана
- 40 г сос "песто"
- 100 г пармезан
- 50 г чери домати
- сол
Начин на приготвяне
-
Пастата се сварява според описанието на опаковката, като към водата се добавят 1 с.л. от зехтина и малко сол.
-
В подходящ съд се загрява останалия зехтин и се добавя сметаната, като се разбърква през цялото време докато се затопли добре.
-
Прибавят се чери доматите. Изчаква се да заври, като отново се разбърква непрекъснато и се отстранява от котлона.
-
Добавя се пестото и се разбърква.
-
В голяма купа пастата се смесва със соса, добавя се настъргания пармезан и се разбърква добре.
-
Сервира се, като по желание може да се поръси с малко настърган пармезан.