Начало > Десерти > Овесен сладкиш с шоколад

Овесен сладкиш с шоколад

Овесен сладкиш с шоколад|escape
80
x9
1
80
минути
x9
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180 градуса. Намаслява се тава за печене.

  2. Разбиват се ч.ч. масло и кафявата захар до пухкав крем. Добавят се яйцата и 2 ч.л. ванилия.

  3. В друга купа се смесват овесените ядки, брашното, содата и 1 ч.л. сол. Прибавят се към маслената смес и се оставя настрани.

  4. В тенджера се нагряват кондензираното мляко, шоколада, 2 с.л. масло и ½ ч.л. сол. Бърка се, докато се получи гладка смес. Маха се от котлона и се добавят ванилията и ядките.

  5. Изсипват се 2/3 от овесената смес в тавата, отгоре се изсипва шоколадовата и накрая се покрива с останалата овесена смес.

  6. Сладкиша се изпича за 30-35 минути в загрятата фурна.

  7. Оставя се да се охлади и се нарязва на квадрати.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?