Лимонов оризов пудинг със стафиди
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. лимон
- 1 ч.ч. бадемово мляко
- 1/2 ч.л. канела на прах
- 2 с.л. стафиди
- 1/4 ч.ч. ориз кафяв
Начин на приготвяне
-
Настъргва се кората на 1 лимон, а после се изстисква и сока му. Смесват се подсладеното бадемово мляко (непълна ч.ч.), лимоновия сок, канелата и стафидите в средно голям дълбок тиган и се оставя да кипне.
-
Добавя се ориза. Изчаква се и той да кипне, покрива се с капак, намаля се огъня и се вари, докато омекне (около 20 минути). Трябва да остане малко течност.
-
Ориза се разпределя в купички за сервиране и се поръсва с кората от лимона и канелата.