Лазаня с доматен сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 600 г кори за лазаня
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 400 г кайма
- 700 мл доматен сос
- 200 г доматена паста
- 200 г пармезан
Начин на приготвяне
-
Лукът и морковите се нарязват на ситно и се запържват с каймата в дълбок тиган.
-
Добавят се доматеният сос и пюре и се задушава.
-
Корите за лазаня се потапят във вряща вода за 3 минути.
-
Корите и плънката се редеят: кора, плънка, настърган пармезан и отново в същия ред, докато продуктите свършат.
-
Отгоре се намазва от плънката и се поръсва с пармезан, като се оставя за няколко минути, преди да се извади лазанята от фурната.
-
Пече се в предварително загрята на 200 ºС фурна за 30-35 минути.
-
Изважда се, поръсва се с останалия пармезан и се връща отново във фурната за още 10 минути.