Начало > Десерти > Конфитюр от ягоди

Конфитюр от ягоди

Конфитюр от ягоди|escape
405
x8
2
405
минути
x8
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ягодите се почистват и измиват.

  2. В съда, в който ще се варят, се нарежда ред ягоди, ред захар. Оставят се да престоят около 5-6 часа, като се разбъркват от време на време.

  3. На следващия ден се слагат на огъня с водата.

  4. След като сиропът се сгъсти, се прибавя лимонтузуто. След 5 минути сладкото се сваля от огъня, като се разклаща, за да се отдели пяната и ягодите да не залепват една за друга.

  5. Изсипва се в бурканчета и се затваря, докато е горещо, след което се обръща с капачката надолу.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?