Китайска супа с гъби и пиле
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 щипка сол
- 2 с.л. соев сос
- 100 г гъби печурки
- 400 г пилешки гърди
- 6 стр. лук кромид пресен
- 2 щипка черен пипер млян
- 50 г фиде оризово
Начин на приготвяне
-
Литър и половина вода се слага с малко сол да заври.
-
Пилешкото месо се нарязва на лентички, маринова се със соевия сос и се пуска във врящата вода. Гъбите се нарязват на тънки ивички и се изсипват при месото.
-
Фидето се залива с вряла вода. След като набъбне се изважда, накълцва се на ситно и се прибавя към супата заедно с черния пипер.
-
Преди сервиране перата на зеления лук се нарязват и супата се поръсва.