Начало > Сосове > Домашен ябълков оцет

Домашен ябълков оцет

Домашен ябълков оцет|escape
730
x2
3
730
минути
x2
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ябълките се измиват и почистват, след което се нарязват на 4, без да се отстраняват семената и кората им. Поставят се в пластмасов бидон.

  2. Водата се загрява на 40 ºС и в нея разтопява захарта.

  3. С получения разтвор се заливат ябълките. Прибавя се маята и се разбърква.

  4. Оставя се на стайна температура да ферментира, без да се разбърква повече.

  5. След като се получи кисела фермантация, се прецежда през тензух, добавят се 1-2 ч.л. лимонена киселина за избистряне и се налива в стъклен съд.

  6. Утайките отново се поставят в бидона, отново се загряват 10 л вода, но този път се слага само 1/2 захар.

  7. Рецептата се повтаря до получаване на втора доза оцет.

Още Сосове

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?