Чийзкейк с тиква
минути
порции
сложност
Съставки
- 160 г обикновени бисквити
- 1 ч.л. канела
- 80 г масло
- 500 г крема сирене
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 4 яйца
- 3 г шушулка ванилия
- 1 ч.ч. пюре от тиква
Начин на приготвяне
-
Бисквитите се смилат с кухненски робот или блендер.
-
Към тях се добавят канелата и омекналото масло и се омесват с ръце до получаване на маслени трохи.
-
Трохите се разпределят равномерно по дъното на тава с падащи стени, като се притиска с ръце.
-
Разбива се крема сиренето, след това се добавя пудрата захар и се разбива отново. Едно по едно при непрекъснато разбиване се добавят яйцата и накрая - ванилията.
-
Към тази смес се добавя пюрето от тиква и се разбърква внимателно с дървена лъжица. Сместа се изсипва върху бисквитения блат.
-
Пече се в предварително загрята на 150 ºС фурна за 80-90 минути.
-
След като чийзкейкът се изпече, не се вади веднага от фурната, а се оставя на полуотворена врата и като поизстине, се изважда.
-
Гарнира се с малко маскарпоне при сервиране.