Брауни с бисквитен крем
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. черен шоколад
- 250 г краве масло
- 3 ч.ч. кафява захар
- 4 бр. яйца
- 3.50 ч.л. есенция ванилия
- 2.50 ч.ч. брашно тип 500
- 2.50 ч.ч. шоколад настърган
- 0.75 ч.ч. захар
- 3 с.л. краве прясно мляко
- 1 ч.л. маргарин
- 4 бр. бисквити
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 160 С. Тавата в която ще се пече, се намазнява.
-
В малка стъклена купа се стапят 4 шоколада в микровълнова фурна (може и на водна баня). Разбърква се периодично. Оставя се настрана да се охлади.
-
В голяма купа се смесват 125 грама масло и 2 чаши кафява захар. Добавят се яйцата и 2 лъжички ванилова есенция, разбъркват се. В тази смес се добавя разтопения шоколад. Към всичко това се слага и брашното. Разбърква се, колкото да се поеме, не е нужно да е гладко. Добавят се ½ шоколадови стърготини (може да се използва и начупен шоколад, за да се усеща повече).
-
Сместа се прехвърля в намазнената тава и се пече за 25-35 минути. Проверява се с клечка и се изважда, когато е готово. Оставя се да се охлади.
-
За бисквитения крем: В средно голяма купа се разбъркват с миксер бялата захар и останала кафява захар. Слагат се млякото, ситно натрошени бисквити (3-4бр) и останалите ванилова есенция и краве масло и се разбърква, само колкото да се смесят. Добавят се и 1.5 шоколадови стърготини. Разбърква се с лъжица.
-
Бисквитения крем се разпределя върху готовото брауни. Слага се в хладилника, докато се втвърди. Процеса може да се ускори, като се сложи във фризера.
-
С остър нож се нарязва на хубави крадрати. Ако залепва по ножа, след всяко рязане трябва да се избърсва с кухненска хартия..
-
По желание може да се направи глазура от останалите стърготини и маргарина (може да се замести с масло). Слагат се в микровълновата фурна и се разтапят. Глазурата се слага в пош (или пликче) и всяко парче брауни се украсява.