Начало > Десерти > Брауни с бисквитен крем

Брауни с бисквитен крем

Брауни с бисквитен крем|escape
50
x20
1
50
минути
x20
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 160 С. Тавата в която ще се пече, се намазнява.

  2. В малка стъклена купа се стапят 4 шоколада в микровълнова фурна (може и на водна баня). Разбърква се периодично. Оставя се настрана да се охлади.

  3. В голяма купа се смесват 125 грама масло и 2 чаши кафява захар. Добавят се яйцата и 2 лъжички ванилова есенция, разбъркват се. В тази смес се добавя разтопения шоколад. Към всичко това се слага и брашното. Разбърква се, колкото да се поеме, не е нужно да е гладко. Добавят се ½ шоколадови стърготини (може да се използва и начупен шоколад, за да се усеща повече).

  4. Сместа се прехвърля в намазнената тава и се пече за 25-35 минути. Проверява се с клечка и се изважда, когато е готово. Оставя се да се охлади.

  5. За бисквитения крем: В средно голяма купа се разбъркват с миксер бялата захар и останала кафява захар. Слагат се млякото, ситно натрошени бисквити (3-4бр) и останалите ванилова есенция и краве масло и се разбърква, само колкото да се смесят. Добавят се и 1.5 шоколадови стърготини. Разбърква се с лъжица.

  6. Бисквитения крем се разпределя върху готовото брауни. Слага се в хладилника, докато се втвърди. Процеса може да се ускори, като се сложи във фризера.

  7. С остър нож се нарязва на хубави крадрати. Ако залепва по ножа, след всяко рязане трябва да се избърсва с кухненска хартия..

  8. По желание може да се направи глазура от останалите стърготини и маргарина (може да се замести с масло). Слагат се в микровълновата фурна и се разтапят. Глазурата се слага в пош (или пликче) и всяко парче брауни се украсява.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?