Начало > Десерти > Баклава с круши и орехи

Баклава с круши и орехи

Баклава с круши и орехи|escape
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Крушите се почистват и нарязват на малки кубчета. Посипват се и се овалват в кафявата захар (пудра по желание).

  2. Замесва се меко тесто от брашното, прясното мляко, яйцата, оцета, солта, бакпулвера и олиото.

  3. Прави се на руло и се разделя на 21 части.

  4. От всяка част се прави тънка кора с големината на чиния (около 1 педя). Разделят се на три групи с по седем кори.

  5. Започва се с първата група - слага се първата кора на кухненския плот, ръси се с царевично нишесте, слага се друга върху нея, пак нишесте и така всичките седем, след което се разточват на една голяма кора с диаметъра на тавата.

  6. Намаслява се дъното на тава (38-40 см), слага се голямата кора, поръсва се с орехите и половината от крушите.

  7. Действието се повтаря с останалите две групи – кора, нишесте, кора. Точи се на една голяма и се слага върху долната в тавата, поръсва се пак с орехи и круши.

  8. Следва третата група, процедурата е същата. Разточват се на една голяма кора, която се слага в тавата.

  9. Нарязва се и се залива с разтопеното масло, поръсва се по желание с филирани бадеми и се пече до златисто на 170 С.

  10. Приготвя се сироп от захарта и водата, като заври се добавя коняка. С този сироп се залива изстиналата баклава.

  11. Оставя се за няколко часа да поеме сиропа, консумира се добре охладена.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?