Желирани круши
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. компот от круши
- 1 бр. желатин
- 3 с.л. шоколад течен
- 3 с.л. краве прясно мляко
- 6 с.л. сметана квасена
Начин на приготвяне
-
Крушите от компот се прецеждат и се разпределят в чаши.
-
Желатина се разтваря в студена вода.
-
Сиропа се премеря и ако е по-малко от 500 грама, се долива вода. Сиропа се загрява и с постоянно разбъркване се добавя желатина.
-
Крушите се заливат и се оставят да се желират. По желание желираните плодове могат да се допълнят с течен шоколад.
-
Шоколада се разбърква с прясно мляко за да се разреди и стане по-лек. Плодовете се заливат. Слага се топка заквасена сметана и се сервира.