Начало > Предястия > Японски яйчени рулца

Японски яйчени рулца

Японски яйчени рулца|escape
20
x2
1
20
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 3 бр. яйца
  • 1 с.л. краве прясно мляко
  • 1 г моркови
  • 1 стр. лук кромид пресен
  • 2 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се разбъркват със солта и прясното мляко.

  2. Морковът и лукът се нарязват на много ситно.

  3. Яйцата се прекарват през цедка, за да бъде сместа идеално гладка.

  4. Към прецедената смес се прибавят моркова и лука, добавя се щипка черен пипер. Разбърва се отново.

  5. Използва се тиган с незалепващо покритие. Намазва се с олио и с черпак се изсипва от сместа в него. Готви се на ниска  температура.

  6. Когато омлетът е готов от едната страна, започва леко да се навива с шпатула докато още е в тигана. Навива се до половината, другата половина на тигана се намазва отново с малко олио и се придърпва навитата вече половина към празната част на тигана.

  7. В по-малката празна част на тигана се добавя  още от сместа и се изчаква да се сготви. След това отново се навива и придърпва. Продължава се така, докато сместа свърши. Накрая цялото руло се навива и се прехвърля на дъска. 

  8. Нaрязва се и се сервира.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?