Японски яйчени рулца
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбъркват със солта и прясното мляко.
-
Морковът и лукът се нарязват на много ситно.
-
Яйцата се прекарват през цедка, за да бъде сместа идеално гладка.
-
Към прецедената смес се прибавят моркова и лука, добавя се щипка черен пипер. Разбърва се отново.
-
Използва се тиган с незалепващо покритие. Намазва се с олио и с черпак се изсипва от сместа в него. Готви се на ниска температура.
-
Когато омлетът е готов от едната страна, започва леко да се навива с шпатула докато още е в тигана. Навива се до половината, другата половина на тигана се намазва отново с малко олио и се придърпва навитата вече половина към празната част на тигана.
-
В по-малката празна част на тигана се добавя още от сместа и се изчаква да се сготви. След това отново се навива и придърпва. Продължава се така, докато сместа свърши. Накрая цялото руло се навива и се прехвърля на дъска.
-
Нaрязва се и се сервира.