Ягодова торта с крем
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 бр. яйчен жълтък
- 75 г краве масло
- 200 г пудра захар
- 150 мл краве прясно мляко
- 200 г брашно тип 500
- 1 пак. бакпулвер
- 3 бр. яйчен белтък
- 150 г захар
- 500 г ягоди
Начин на приготвяне
-
Маслото се разбива с пудрата захар. Прибавят се жълтъците, млякото, брашното с бакпулвера.
-
Всичко се разбърква добре и се изсипва в намаслена и набрашнена форма.
-
Изпича се в умерена фурна до суха клечка.
-
Белтъците се разбиват на сняг със захарта. Ягодите се нарязват на парчета и се разбъркват с белтъците. Оставя се част от тях за украса на готовата торта.
-
Блатът се разрязва на две или три части и се маже с част от крема. След това се маже и отвън.
-
Декорира се с ягоди и се оставя да престои преди да се сервира.